O nouă alertă meteo. Cod portocaliu de precipitații în Bihor

Administrația Națională de meteorologie a emis două avertizări cod galben și respectiv portocaliu care vizează și județul Bihor și care anunță ploi și ninsori abundente. Codul galben e valabil de marți, 04 februarie, ora 13:00 până miercuri 05 februarie, ora 08:00. Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului și cantități de precipitații; ninsori viscolite, mai ales la altitudini de peste 1700 m

În cursul zilei de marți, 4 februarie, va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte. În noaptea de marți spre miercuri (4/5 februarie), în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.   Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55…65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol.

Codul portocaliu e valabil marți intre orele 15:00 – 23:00 și anticipează cantități însemnate de precipitații

      În zona de munte a județelor Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Caraș Severin vor fi precipitații abundente și se vor acumula local 40…50 l/mp.

Alte știri