O nouă avertizare meteo de ploi şi vijelii pentru Bihor

Administraţia Naţională de Meteorolgie a emis o nouă avertizare meteo. Se anunţă vijelii, ploi însoţite de descărcări electrice şi grindină în următoarele trei zile.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, în cursul zilei de marți (9 iunie) îndeosebi în regiunile intracarpatice și la munte, în noaptea de marți spre miercuri (9/10 iunie) în sud-vest, iar miercuri și joi (10 și 11 iunie) în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30 l/mp.

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul Olteniei, precum și în zonele montane, din 9 iunie, ora 12:00 si pana in 10 iunie, ora 10:00 vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Alte știri