O nouă bază sportivă de Kempo, în Bihor

În cursul zilei de ieri, la Beiuș s-a deschis o nouă bază sportivă de Kempo , în cadrul Clubului Sportiv Lupaș Power Gym (președinte Lupaș Florin Ionuț), care va funcționa în Sala de sport a Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș” – Beiuș , marți și joi între orele 18.00-19.30. Antrenamentele vor fi conduse de către instructorul Sferle David, deținător a centurii negre 2DAN, cel care în acest an la Campionatul mondial de Kempo din Portugalia, a cucerit medalia de aur la proba de semi-kempo și medalia de argint la K1.

            Antrenamentul de deschidere , a fost condus de președintele Asociației Județene de Kempo Bihor, dl. Tulkos Romeo, deținător a centurii negre 4DAN în Kempo și 6DAN în Taekwon-do el fiind însoțit de Hanaș Ioana (Campioană mondială-submission), Mihuța Karina (Campioană mondială și europeană), Cotuț Denisa Andrada (Vicecampioană europeană) și Cotuț Răzvan Daniel (Campion european).

            Sferle David în momentul de față este sportiv de înaltă performanță, legitimat la Clubul Sportiv Crișul Oradea (director Pető Dalma Csilla), care are în palmares multiple titluri naționale și internaționale atât în ramura Kempo , cât și in Taekwon-do.În anul 2018, David a fost vicecampion european la Campionatul European de Taekwon-do, din Thallin (Estonia). Anul 2022 i-a adus primul succes major în ramura Kempo, atunci când la Campionatul Mondial din Tunisia a cucerit medalia de argint la semi-kempo, respectiv bronz la full-kempo și submission. A urmat în toamnă Campionatul European , atunci când  a obținut două titluri de Campion European (semi și full-kempo), respectiv o medalie de argint la proba de submission. David îl are ca antrenor pe orădeanul, Tulkos Romeo.

            În anul 2021, el a absolvit cursul de specializare de instructor sportiv, al Centrului de Formare Profesională M.A.R.A., curs autorizat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, respectiv Ministerul Educației.

            “Mă bucur foarte mult că reușim să ne dezvoltăm cu pași repezi, kempou-ul prinde o notorietate tot mai mare în județul nostru. Deschiderea acestei baze sportive, sub conducerea instructorului Sferle David , asigură tinerilor dornici de practicarea acestei ramuri sportive, toate cele necesare pentru a urma o carieră sportivă, dar mai mult de atât asigură și însușirea disciplinei și formarea unui caracter demn de un practicant de arte marțiale. Mulțumim președintelui Federației Române de Kempo, domnului Amatto Zaharia, respectiv doamnei director al Colegiului “Ioan Ciordaș”, prof. Claudia-Florina Cighir, pentru tot sprijinul acordat în deschiderea și desfășurarea activității acestei baze sportive. David are competența și abilitățile unui instructor, de a fosrma sportivi, chiar și la nivel de performanță. Nu pot decât să îmi exprim mândria și bucuria, urându-i mult succes în acest nou proiect.” – Tulkos Romeo, președintele A.J. Kempo Bihor

Distribuie informația
Alte știri