O nouă clădire pentru Departamentul de Medicină Dentară din cadrul Universității Oradea

O clădire cu trei nivele, din Campusul Central III, al Universității din Oradea, va găzdui, începând chiar din toamna acestui an, noile laboratoare și săli de cursuri ale Departamentului de Medicină Dentară din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie.

Clădirea care urmează a fi modernizată are o suprafață desfășurată de 2.219 metri pătrați și va oferi condiții europene de studiu unui număr de peste 600 de studenți din cadrul Departamentului de Medicină Dentară. Valoarea totală a investiției este de peste zece milioane de lei, din care 9.923.580 sunt fonduri nerambursabile, atrase de Universitatea din Oradea, prin ADR Nord-Vest, în cadrul programului PRNV/2023 – Dezvoltarea infrastructurii educaționale în învățământul universitar. Managerul de proiect este ec. Adrian Nicula, directorul general administrativ al universității.

„În noua clădire a Departamentului de Medicină Dentară vor funcționa peste 60 de unități dentare, o sală cu simulatoare pentru domeniul tehnicii dentare și al stomatologiei, o cameră de radiologie, săli de curs și chiar o sală de primiri urgențe”, a declarat conf. univ. dr. Gabriela Ciavoi, prodecan responsabil cu managementul academic al Facultății de Medicină și Farmacie.

„Pe lângă reabilitarea clădirii, vom investi peste trei milioane de lei în dotarea acesteia, bani ce provin dintr-un alt proiect câștigat de Universitatea din Oradea. Sălile de curs vor avea facilități de predare digitale, cu softuri dedicate, la zi”, a mai afirmat prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea.

Distribuie informația
Alte știri