O nouă creșă își deschide porțile la Oradea. Vezi câte locuri sunt pentru pitici pe raza municipiului

Începerea noului an şcolar reprezintă un moment deosebit pentru copii, părinţi, precum şi pentru întreaga societate, generând emoţii, speranţe, bucurii și amintiri frumoase.

Preocupările municipalităţii de a asigura condiţii cât mai bune pentru desfăşurarea activităţii în creşele din Municipiul Oradea și pentru a veni în sprijinul părinţilor şi copiilor s-au concretizat prin deschiderea unei creşe noi. Astfel, în anul școlar 2022 – 2023 în cele 15 spații amenajate și dotate conform normativelor în vigoare sunt un număr de 710 locuri.

Finalităţile educaţiei timpurii au în vedere o abordare holistică, vizând cele cinci domenii ale dezvoltării copilului: fizică, socio-emoţională, cognitivă, a limbajului și comunicării și a capacităţii de învăţare.

Copiii trebuie să fie iubiți și să iubească, să crească afectiv, intelectual, spiritual și fizic, printr-o educație adecvată, educaţie pe care personalul specializat din creşe îl oferă în cadrul activităţilor desfăşurate conform curriculumului pentru educaţie timpurie. De aceea ei au nevoie să fie ascultați, să fie încurajați, ajutați și îndrumați, atât de părinţi, cât şi de persoanele calificate din creşe.

„Suntem încrezători că după parcurgerea procesului de adaptare, creșa va deveni un loc familiar pentru copii, un loc unde vor veni cu plăcere să învețe și să descopere cât mai multe lucruri despre tot ceea ce-i înconjoară. Păşim în acest an, pe care ni-l dorim cu toţii mai bun, cu credinţă şi speranţă într-o lume mai bună și cu urări de bine atât pentru copiii care trec pentru prima dată pragul creşelor, cât şi pentru cei ce revin”, spun reprezentantii DASO.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri