O nouă dezbatere LIVE: „Experiența mea cu COVID-19”, pe pagina de Facebook a Primăriei Oradea

Campania de informare desfășurată sub genericul „COVID-19 și vaccinarea: Realitatea dozată fără prejudecăți” continuă cu o nouă dezbatere. Aceasta va fi transmisă LIVE pe pagina de Facebook a Primăriei Oradea, dar și pe alte canale media online. 

Vineri, 3 decembrie, începând cu ora 18, jurnalistul Octavian Haragoș îi va avea invitați pe  dr. Iulian Zaporojan, medic infecționist la Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea și pe  orădeanul Florin Vasile, fost pacient COVID-19. 

Întinsă pe durata a circa 50 de minute, discuția se va purta sub genericul „Experiența mea cu COVID-19”.

Medicul epidemiolog dr. Anca Hnatiuc răspunde în scris întrebărilor pe care le au cetățenii, pe email covid19@oradea.ro. Chiar și acum, cetățenii pot trimite întrebări către această adresă de email, disponibilă pe toată durata campaniei de informare. 

Răspunsuri din surse credibile

Susținută de Primăria Municipiului Oradea, campania de informare își propune să găsească răspunsuri bine documentate, din surse credibile la îngrijorările cetățenilor, în legătură cu pandemia COVID-19 și campania de vaccinare. 

În acest sens, la sediul Primăriei Oradea vor avea loc noi dezbateri, transmise online live, în zilele de vineri 3, 10 și 17 decembrie 2021, cu începere de la ora 18. 

Oaspeții lui Octavian Haragoș sunt specialiști recunoscuți din domeniul medical, foști pacienți COVID-19, lideri ai comunităților religioase, precum și cadre medicale din prima linie, care se confruntă zi de zi cu situația dramatică din spitale. 

Ce s-a discutat în prima dezbatere 

O primă dezbatere a avut loc deja, vineri 26 noiembrie. Desfășurată sub genericul „În dialog cu medicii”, medicii Gheorghe Carp, Hadrian Borcea și Ramona German au purtat un dialog deschis și sincer cu gazda dezbaterii. S-au oferit răspunsuri la întrebările ce îi frământă pe oameni, în această perioadă complicată, din perspectivă medicală și socială. 

Dr. Borcea a relatat despre situaţii-limită întâlnite în UPU, cu tineri infectați, ajunși în stare critică la Urgențe. 

Dr. Ramona German a răspuns întrebărilor legate de vaccinarea copiilor și a gravidelor. Medicul a subliniat lipsa unor dovezi reale între vaccin şi infertilitate și a încurajat vaccinarea copiilor și a gravidelor. 

La rândul său, dr. Carp a arătat că boala COVID-19 reprezintă pericolul real și în niciun caz vaccinurile anti-COVID, arătând că, din experiența sa, „cei mai mari antivaccinişti sunt vaccinaţi”.

În continuare, mesajele reținute în cadrul dezbaterilor live vor fi integrate într-o serie de articole informative, cu rolul de a răspunde întrebărilor sau nelămuririlor cetățenilor. 

Distribuie informația
Alte știri