O nouă ediţie a Carnavalului de la Rio de Janeiro

Foto: rio.com

În intervalul 17-25 februarie 2023, este programată o nouă ediţie a Carnavalului de la Rio de Janeiro, potrivit riocarnaval.org. Organizatorii şi experţii în turism anticipează o participare record, după ce precedentele două ediţii au fost afectate de pandemia cu noul coronavirus.

Străzile celui de-al doilea oraş ca mărime din Brazilia, după Sao Paulo, vor găzdui peste 150 de petreceri cunoscute drept „blocos”, în special în zonele Flamengo, Botafogo, Lapa şi Santa Teresa.

Şcolile tradiţionale de samba vor participa în zilele de 19 şi 20 februarie la parada de pe Sambadromul Marques de Sapucaí, considerată principala atracţie a „celui mai mare spectacol de pe Pământ”. Spectatorii vor avea ocazia să admire dansurile şi costumaţiile unor şcoli de samba precum Grande Rio, Mocidade, Portela, Mangueira şi Unidos do Viradouro, potrivit carnivaland.net.

Cel mai elegant şi luxos eveniment inclus în Carnaval de la Rio rămâne Balul Magic de la Hotelul Copacabana Palace. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la inaugurarea impunătorului hotel conceput de arhitectul francez Joseph Gire, motiv pentru care decorurile petrecerii vor fi specifice balurilor din anii 1920, arată rio.com.

Istoria Carnavalului din Rio, considerat un demn continuator al sărbătorilor romane şi greceşti de la începutul primăverii, începe în jurul anilor 1600, când coloniştii portughezi din America de Sud obişnuiau să ţină o petrecere fastuoasă înaintea intrării în postul Paştelui, conform http://www.v-brazil.com/. Era inclusiv un festin alimentar, având în vedere că, odată început postul, carnea trebuia evitată. De altfel, se pare că însuşi termenul ”carnaval” provine din ”carnevale”, care însemna ”fără carne”, semnificând, în sens larg, detaşarea de plăcerile trupeşti. Astfel, carnavalul era evenimentul ce anunţa, de fapt, intrarea în post.

În prezent, Carnavalul de la Rio are loc în diverse locuri şi zone ale oraşului, inclusiv favelele, plajele Copacabana, Ipanema şi Leblon, cluburi de noapte etc.

Distribuie informația
Alte știri