O nouă ediţie a concursului „Eu şi România”, dedicat copiilor din comunităţile româneşti de peste hotare  

Ediţia a doua a concursului „Eu şi România”, dedicat copiilor din comunităţile româneşti de peste hotare – comunităţi istorice şi ţări unde limba română nu este limbă de stat – este organizat de Institutul Cultural Român. Participanţii, cu vârste între 8 şi 18 ani, sunt invitaţi să exerseze limba română prin eseuri, poveşti şi compuneri având ca temă relaţia lor cu România.

Proiectul presupune premierea celor mai bune lucrări pe tema „Limba română este patria mea, având ca reper cuvintele marelui poet Nichita Stănescu: „a vorbi despre limba română este ca o duminică. Frumuseţea lucrurilor concrete nu poate fi decât exprimată în limba română. … O patrie fără nume nu este o patrie. Limba română este patria mea.”

Participanţii trebuie să aibă reşedinţa în străinătate şi să transmită textele pe e-mail, în perioada 2 iulie – 10 august 2024, la adresa de e-mail eusiromania@icr.ro, alături de documentele solicitate în regulament.

Lucrările în limba română, având tema „Limba română este patria mea” (Nichita Stănescu), vor fi înscrise în trei categorii, în funcţie de vârsta autorului:
Categoria 8-10 ani: maxim 4.000 semne cu spaţii/500 cuvinte
Categoria 11-14 ani: maxim 8.000 semne cu spaţii/1.000 cuvinte
Categoria 15-18 ani: maxim 16.000 semne cu spaţii/2.000 cuvinte

Proiectul va premia eseurile, poveştile şi compunerile care vor fi considerate cele mai bune de către Comisia de evaluare, atât din punct de vedere artistic, cât şi al originalităţii, corespunzător vârstei şi nivelului de educaţie pentru fiecare dintre cele trei categorii. Institutul Cultural Român va acorda câte trei premii pentru fiecare categorie de vârstă, după cum urmează: trei premii I în valoare de 500 de euro fiecare, trei premii II în valoare de 400 EUR fiecare şi trei premii III în valoare de 300 de euro fiecare. Rezultatele vor fi afişate pe site-ul ICR în data de 31 august, de Ziua Limbii Române.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri