O nouă ediție a concursului „Mesajul meu Antiviolență”, în școli din Bihor

23 de instituții școlare din Bihor sunt implicate într-un concurs, având drept motto „Mesajul meu Antiviolență”. Evenimentul, aflat la cea de-a 11-a ediție, debuteaza joi, 21 martie, de la ora 12.30, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din municipiul Oradea.

Peste 150 de elevi și profesori de la unități școlare din județ vor pune în scenă mici reprezentații care să evidențieze consecințele violenței, vor identifica situații problematice, precum și modalitățile concrete de gestionare și soluționare pozitivă a acestora.

Cea de a doua probă a concursului constă în completarea unui chestionar cu 10 întrebări pe teme de prevenire, formulate din „Ghidul practic de prevenire a criminalității și victimizării – Cuvinte care dor și rănesc”, editat în anul 2018, de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor. Prin intermediul ei, vor fi testate cunoștințele elevilor cu privire la modul de gestionare a anumitor situații de risc, dobândite de aceștia în cadrul orelor de educație preventivă susținute permanent de polițiștii de prevenire bihoreni.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri