O nouă ediție a evenimentului „Cântă Pădurea”, în Pădurea din Băile 1 Mai.

Proiectul cultural demarat de Fundația „Muzsikál az erdő” din Ungaria se întoarce în Pădurea din Băile 1 Mai. Duminică, 29 septembrie 2019, de la ora 13 este programată cea de-a IV-a ediție a evenimentului „Cântă Pădurea”. La aproximativ 800 de metri de cantonul silvic vor evolua Cvartetul Intermezzo al Filarmonicii de Stat Oradea, elevii Liceului de Arte din Oradea, Corul mixt „Bartók Béla” din Békéscsaba, Orchestra Dűvő și artiștii de la Brass On the Road. În cadrul evenimentului, publicul orădean este invitat la plimbări tematice alături de ingineri silvici, care vor explica importanța protejării pădurilor. Agenția de Management al Destinației Bihor va asigura turiștilor și persoanelor interesate transport către locul de desfășurare a evenimentului. Începând cu ora 10.45, la intervale de 45 de minute, un autocar va asigura transportul persoanelor din Centru Civic până la cantonul silvic din Băile 1 Mai.

În Ungaria, proiectul cultural „Muzsikál az erdő” a ajuns la cea de-a XVI-a ediție. Organizatorii recrează atmosfera din sala de concerte în perioade diferite de timp, în trei locații: la sfârșitul lunii Mai în apropiere de Kecskemét, în luna Iulie în zona Munților Matra și în Septembrie, în Valea Crișurilor.

Programul evenimentului organizat în Pădurea Băile 1 Mai
Ora 11.00 Prezentarea produselor culinare și artizanale locale; Programe pentru copii – jocuri tradiționale și ateliere meșteșugărești pentru copii;
Ora 12.00 Plimbare tematică spre locul desfășurării concertelor. Tema: viața în pădure, importanța protejării pădurilor (lectori, inginer silvic Puskás Lajos, Szabó Lajos, Mircea Faur, Cornel Hulea);
Ora 13.00 Concerte:
– Cuvânt de deschidere;
– Cvartetul Intermezzo al Filarmonicii de Stat Oradea (Director artistic: Vasile Foica);
– Programul festiv al Liceului de Arte Oradea;
– Corul mixt „Bartók Béla” din Békéscsaba (Dirijor: Perlaki Attila);
– Orchestra Dűvő (Director artistic: Hrúz Dénes);
– Brass On the Road (Director artistic: Rack András).
Ora 16.00 Revenire la canton.

În Băile 1 Mai se poate ajunge cu autobuzul 512 din Autogara Nufărul, din 30 în 30 de minute; autocar din Centrul Civic până în Băile 1 Mai (orele de plecare din Centrul Civic: 10.45, 11:30, 12:15, iar orele de întoarcere din Băile 1 Mai 17:00, 17:50, 18:35).

Distribuie informația
Alte știri