O nouă ediție a Festivalului „Asta-i datina străveche” s-a desfășurat la Oradea

Peste 350 de copii și tineri din mai multe zone ale țării dar și din Ungaria au sosit vineri, 7 decembrie, la Oradea, pentru a fi parte a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Asta-i datina străveche”.

Evenimentul, ajuns la a VIII-a ediție, a debutat cu o paradă a portului popular, pe traseul: Cetatea Oradea – Catedrala „Învierea Domnului” (Centrul civic) – Podul Dacia – Prefectura/Consiliul Județean Bihor – Corso – Primăria Oradea – Biserica cu Lună – Casa de Cultură a Sindicatelor.

De la ora 17.00, pe scena CCS Oradea, participanții la festival au prezentat obiceiuri, colinde și dansuri din zonele folclorice din care provin.

„Prin manifestarea noastră, încercăm să întoarcem, oarecum, roata lumii şi să ne opunem pierderii definitive a tezaurului nostru folcloric”, spune Crina Dobocan, președintele Asociaţiei Pro Bambini, iniţiatorul festivalului.

Manifestarea a fost organizată de Asociația Pro Bambini din Oradea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Casa de Cultură a Sindicatelor, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” și Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși”, Mănăstirea Sfintei Cruci.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri