O nouă ediţie a Festivalului Sarmalelor, la Salonta. Banii strânși în cadrul tombolei, direcționați spre Fundația lui Mihai Neșu

Duminică, 4 septembrie, va avea loc, în Parcul Maria din Salonta, o nouă ediţie a Festivalului Sarmalelor. Și asta după o pauză de doi ani, din  cauza pandemiei. Evenimentul va debuta la ora 11,30. Vor fi gătite peste 16.000 de sarmale, care vor fi împărţite gratuit participanţilor la eveniment.

„Primării, restaurante, întreprinderi din Salonta şi împrejurimi își dau întâlnire în prima duminica din septembrie în parcul Maria al Municipiului Salonta pentru a găti împreună peste 16.000 de sarmale distribuite apoi gratuit tuturor participanților”, au anunţat organizatorii. Şi-au anunţat participarea 10 echipe de gătit, care vor fi premiate cu diplome şi medalii. „Veniți la noi pe uspăț”, este îndemnul celor care, din dorința de a păstra tradițiile strămoșești, se încăpăţânează sa ducă mai departe acest festival, ajuns la ediția cu numărul XII”, transmit organizatorii.


„Atmosfera va fi întreținută de artiști consacrați, începând cu ora 13.30 pâna seara târziu, când vom încheia cu un superb foc de artificii”, a anunţat Ioan Sala.


Pe scenă vor urca: Ansamblul Cununiţa din Mădăras, Ansamblul Mărţişorul din Avram Iancu, Ansamblul Mioriţa din Salonta, Ansamblul Floarea Barcăului, Dodu Mădălin, Alexandru Condoroş, Ciprian Mocan, Voichiţa Mihoc, Ansamblul Fialka Mădăras, Ansamblul Regenbogen din Oradea, Ansamblul Enzian din Oradea, Ansamblul Pensionarilor din Arad, Ro-Mania, Nicu Bendea (stand-up comedy), Lipai Mihai (finalist X-Factor).

La această ediție, vor fi puse în vânzare 3.500 de bilete de tombolă în valoare de câte 5 lei, banii mergând spre fundația lui Mihai Neșu, fostul fotbalist construind un centru care să ofere terapii pentru copiii cu probleme medicale grave. Premiile tombolei vor consta în diverse produse, de la cafetiere, la mobilier.

Distribuie informația
Alte știri