O nouă ediţie a Memorialului „Nagy Balint” la tenis de câmp

Terenurile de tenis ale Clubului Sportiv Municipal Oradea sunt pregătite pentru o nouă ediţie a Memorialului „Nagy Balint”. Competiţia de categoria I în calendarul Federaţiei Române de Tenis va demara sâmbătă dimineaţa.

Întrecerea se adresează categoriilor de vârstă 12, 14, 16 şi 18 ani la simplu, masculin şi feminin, iar la dublu, categoriilor 12 şi 14 ani, fete şi băieţi. La startul turneului şi-au anunţat prezenţa sportivi din Timişoara, Cluj-Napoca, Baia Mare, Arad, Zalău, dar şi din Bihor – Beiuş, Salonta şi Oradea. În total, pe zgura orădeană vor evolua 55 de tenismeni.

Intrecerea este organizată în memoria unuia dintre oamenii care au avut un rol esenţial în dezvoltarea tenisului orădean. Nagy Balint (1922-2009) a câştigat de 18 ori titlul de campion al judeţului Bihor, a jucat o finală pe echipe împotriva lui Ion Ţiriac şi, ca antrenor, a crescut şi format 17 campioni naţionali începând cu anul 1950. In plus, a avut un rol major în construirea terenurilor de tenis de la bazele sportive „Sănătatea”, „Ten Mar” şi „Antonio Alexe”.

Distribuie informația
Alte știri