O nouă ediție a „Târgului locurilor de muncă și de orientare în carieră”, la Oradea

După succesul de care s-a bucurat la primele două ediții, devenind și proiect pilot la nivel național, „Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră” organizat de AJOFM Bihor, se va desfășura anul acesta în Oradea Arena (lângă AUCHAN), în zilele de 18 – 19 mai, 2023.

Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor, Societatea de Binefacere „Don Orione” Oradea, Camera de Comerț și Industrie Békés, Oficiul Guvernamental Békés și Fundația Județului Békés pentru Dezvoltarea Afacerilor, în calitate de parteneri în cadrul proiectului „Rețea transfrontalieră pentru susținerea dezvoltării carierei profesionale din regiunea de graniță –CAREER- ROHU 331”, cu susținerea Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

            Obiectivul principal al acestui eveniment este orientarea în carieră a tinerilor și a celor interesați de dezvoltarea profesională prin identificarea și valorificarea competențelor personale și profesionale deținute, astfel elevii de clasele VII, VIII, XI și XII respectiv orice persoană interesată, va putea participa la acest eveniment.Programarea vizitei elevilor va fi pe intervale orare de timp, astfel încât evenimentul să se deruleze fără a crea aglomerație.

Persoanele care vizitează târgul vor fi înregistrate, urmând ca după aceea să viziteze standurile expoziționale ale școlilor, universităților, furnizorilor de formare profesională, a instituțiilorpublice și a companiilor angajatoare.Vor putea participa la workshop-urile organizate de entitățile de specialitate cu scopul de a ajuta la orientarea lor în carieră.

Vom avea o zonă unde elevii vor putea să efectueze teste aplicate de orientare în carieră și de verificare a aptitudinilor, asistate pe calculator, unde, pe loc, vor primi și rezultatele.

Tot în cadrul târgului va fi și o zonă de expoziție unde companiile își vor putea expune activitățile și utilajele.

Firmele prezente la eveniment vor putea să-și facă publică oferta de locuri de muncă, acest eveniment având și o componentă dedicată activității de mediere pe piața muncii.

„Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră” organizat de AJOFM Bihor a devenit un exemplu de bună practică la nivel național. La ultima ediție a târgului a participat și ministrul Muncii, Marius Budăi, care a fost încântat de evenimentul de la Oradea, promițând atunci că-l va replica la nivel național, astfel acest tip de evenimente se vor multiplica la nivel național, până la această dată fiind organizate deja, evenimnete similare, la Cluj si Ploiești.

Distribuie informația
Alte știri