O nouă epocă în filatelie, cu ”Cap de bour”, transpus într-o realitate virtuală

Foto: facebook/ romfilatelia

Romfilatelia anunţă introducerea în circulaţie, marţi, a emisiunii „Inovare, paşi spre viitor”, care ilustrează în imaginile mărcii poştale, coliţei dantelate şi plicului prima zi ”o nouă lume a timbrelor”, în care tradiţionalul clasor este înlocuit de colecţia digitală.

Marca poştală a emisiunii cu valoarea nominală de 13 lei reproduce un timbru tradiţional recunoscut, ”Cap de bour”, transpus într-o realitate virtuală, ca într-un portal.

Pentru că timbrul înseamnă şi călătorie, s-a imaginat o poveste în care apare un element comun – VR headset (caschetă virtuală) – prin care sunt vizualizate, în 3 D, timbrul tradiţional transpus în realitate augmentată. Grafica timbrului din coliţa cu valoarea nominală de 33 lei şi a plicului prima zi redau întocmai aceste idei.

Emisiunea deschide o nouă epocă în filatelie, imaginile timbrelor NFT, timbre poştale emise sub formă de tokenuri (jetoane simbol) non-fungibile (care nu pot fi înlocuite cu altele de acelaşi fel), precizează Romfilatelia.

Emisiunea „Inovare, paşi spre viitor” va fi disponibilă în reţeaua magazinelor Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi online, pe: http://romfilatelia.ro/store/.

Romfilatelia a lansat, în data de 26 aprilie 2023, pe platforma guvernamentală a Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI Bucureşti, colecţia unică de 15 NFT-uri intitulată „O Lume într-un Timbru”.

În cadrul unei conferinţe din perioada 16-18 aprilie, Romfilatelia şi ICI Bucureşti vor promova atât emisiunea de mărci poştale „Inovare, paşi spre viitor”, cât şi o colecţie de NFT-uri dedicate.

Distribuie informația
Alte știri