O nouă grădină publică urbană se va amenaja într-un cartier din Oradea

În ședința Consiliului Local de azi, 28 aprilie, s-au aprobat studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici, respectiv coridorul de expropriere aferent lucrării de utilitate publică „Regenerare urbană în Cartierul Europa – Grădină publică urbană”.

Amplasamentul este situat în intravilanul municipiului Oradea, în Cartierul Europa, fiind ocupat de două spații amenajate pentru joacă, 7 terenuri libere de construcții și un sens giratoriu amenajat. Prin proiect se propune creșterea atractivității spațiului prin amenajarea peisagistică a acestuia cu funcțiuni de recreere și odihnă, de socializare, cu spațiu de joacă pentru copii și activități dinamice de exterior de tipul: fotbal, baschet, handbal.

Proiectul vizează o suprafață totală de 8.432 mp, din care 7.420 mp zonă verde, 714 mp alei, cca 7 mp loc de joacă tartan și 240 mp teren de sport.

Valoarea totală a investiției este de 4.679.178 lei inclusiv TVA, iar durata estimată de execuție a lucrărilor este de 4 luni.

Prin proiect este prevăzută amenajarea unor alei interioare a căror îmbrăcăminte va fi realizată din bicomponent, material care asigură o suprafață netedă, facilă pentru deplasarea oricărui utilizator.

Totodată, sunt prevăzute facilități care să permită desfășurarea activităților dinamice de exterior: teren de sport multifuncțional, zonă de fitness, spații de joacă pentru copii. Zonele de joacă nu se vor limita la obișnuitele leagăne și balansoare, ci vor presupune un ansamblu de tipul căsuțelor, ce au un rol important în dezvoltarea abilităților și deprinderilor copiilor.

Zonele verzi se vor gazona în cea mai mare parte, însă suprafețele adiacente zonelor de odihnă și relaxare vor fi plantate cu flori perene, ierburi decorative și arbuști. Vegetația va include specii adaptate la clima locală, cu diversitate ornamentală.

Suprafețele de spațiu verde pentru care s-a proiectat sistemul automatizat de irigație însumează o suprafață totală de 5.438 mp, unde udarea se va face prin aspersoare fixe și rotative și hidranți de grădină.

Iluminatul stradal pietonal se va face prin intermediul celor 21 de stâlpi de iluminat propuși, echipați cu corpuri de iluminat LED și a celor 10 corpuri de iluminat ornamentali, echipați de asemenea cu corpuri de iluminat cu LED.

Distribuie informația
Alte știri