O nouă linie de tramvai va asigura o legătură directă între Ioşia, zona Universităţii şi Cantemir

Extinderea liniei de tramvai se va face din fonduri europene, în acestă nouă sesiune de finanţare, sustine edilul Ilie Bolojan. Proiectul presupune doua componente.

Cea mai importanta vizeaza extinderea liniei de tramvai cu peste 7 km, astfel încât de pe Calea Aradului, “acolo unde astăzi linia intră în zona Ioşia – cartierul de case, să continue pe mijlocul Căii Aradului apoi, sa vireaze la stânga, prin spatele magazinului Auchan, piaţa de vechituri, Universitate, se ajunga pe strada Atelierelor, în zona depoului OTL, inchizandu-se bucla nouă prin Cantemir”.

Cea de-a doua componenta vizeaza rezolvarea circulaţiei în giraţia din intersecţia Decebal – Calea Aradului – str. Primăriei.

“Dacă nu sunt probleme deosebite, în vara acestui an ar trebui să începem lucrările, ce trebuiesc finalizate in 30 de luni”, mai spune edilul. Valoarea totală a investiţiei se ridica la peste 53 de milioane de lei.

Intreg proiectul presupune 8 intersecţii ce urmează să fie dotate cu semafoare inteligente cu senzori. Liniile de tramvai vor fi în totalitate ecologice, ele vor sta pe traverse îmbrăcate în gazon prevăzut cu sistem de irigare.

Distribuie informația
Alte știri