O noua lovitura pentru cei afecti de furtuni: NU vor fi despagubiti prin Asigurarea obligatorie!

Asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva dezastrelor naturale nu acopera pagubele produse in Bihor de furtuna de duminca dupa amiaza. Polita de asigurare include, in lista dezastrelor naturale acoperite, cutremurele, inundatiile si alunecarile de teren.

In aceste imprejurari, au sanse sa fie despagubiti doar bihorenii asigurati ale caror locuinte au fost inundate. Cei care au ramas fara acoperisuri pe case, deloc putini la numar, vor fi nevoiti sa suporte cheltuielile din buzunar, chiar daca sunt asigurati impotriva calamitatilor.

Pana acum nimeni nu s-a gandit sa adapteze legislatia la fenomele meteo extreme, iar in acest moment institutiile statului isi paseaza responsabilitatea.Intrebat de absurdul situatiei, seful Guvernului vorbeste despre o posibila modificare a legislatiei, insa pana atunci, face un apel la solidaritate.

„Cel la etajul patru al unui bloc nu o sa sufere de inundatii, mai ales in localităţile pe unde nu trece nicio apa si e la munte. Este o treaba de solidaritate, un concept de solidaritate generala. Cred ca în Parlament e cel mai simplu de modificat aceasta lege, dar trebuie vorbit si cu ASF ca practic se vor modifica tarifele”, a declarat Mihai Tudose.

Distribuie informația
Alte știri