O noua medalie de aur pentru copilul minune al Beiusului, Tamio Vesa Nakajima

Copilul minune al Beiusului, Tamio Vesa Nakajima a mai cucerit o medalie de aur extrem de valoroasa. De aceasta data la Olimpiada Internationala de Informatica, desfasurata la Teheran, la inceput de august.

Lotul Romaniei soseste, vineri, in tara. Pe langa performerul din Bihor, care in urma cu 3 saptamani a castigat aurul la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale din Ljubljana, in Slovenia, delegatia tricolora se intoarce din Iran cu inca 3 medalii, una de aur si doua de bronz.

Tamio a terminat cei patru ani de liceu la Beius cu nota zece, in timp ce la Bacalaureat, singura proba care i-a stricat media perfecta a fost Limba si literatura romana, unde a obtinut 9,50. A fost acceptat de Massachussets Institute of Technology (MIT) din Boston, insa a ales sa fie student in Marea Britanie, la prestigioasa Universitate Oxford.

Tamio Vesa Nakajima, un bihorean cu care ne mandrim, a studiat si pianul, iar de la 13 ani e atras si de compozitie. Se declara fascinat de muzica clasica si de compozitorii rusi. Intr-un interviu acordat in urma cu ceva preme pentru N24, Tamio Vesa Nakajima spunea ”Cel mai important lucru, atunci cand vine vorba despre compozitie, informatica, orice lucru academic, nu-i cantitatea de timp depusa, ci eficienta cu care o studiezi. Important este sa faci ce-ti place, din toata inima si sa faci tintit exact ce vrei.”

Foto: adevarul.ro

Distribuie informația
Alte știri