O nouă performanţă a coregrafului orădean Levi Lennon Cosma. Are dansatori calificaţi la Mondialul din Croaţia

Foto: Cosma Levi Lennon / facebook

Aproape 20 de copii şi tineri din judeţul Tulcea s-au calificat la Campionatul mondial de dans sportiv din Croaţia, după concursul desfăşurat luna trecută la Bucureşti, calificarea fiind prima performanţă de acest tip înregistrată până acum în judeţ. Coregraful lor este orădeanul Levi Lennon Cosma, cel care face dans de la vârsta de 11 ani.

Concursul găzduit de Palatul Naţional al Copiilor a reunit peste 1.500 de copii şi tineri din România, iar din Tulcea World Championships Dance Star care va avea loc în luna mai, în Porec, Croaţia, s-au calificat nouă dansatori la solo, trei la duet şi trei la formaţii.

„E fascinant că nu e nici măcar un an de când au început activitatea competiţională. Pentru o calificare la Mondiale, fiecare piesă din puzzle este importantă, începând de la copii, cu personalitatea lor, modul în care au fost crescuţi, până la părinţi, suporteri şi coregraf, echipa trebuie să fie unită. Cred că acesta a fost atuul nostru”, a declarat coregraful copiilor şi tinerilor din oraşul Tulcea şi comuna Topolog, Levi Lennon Cosma.

El a mai spus că pentru copiii din Tulcea care vor merge în Croaţia concursul de dans va fi o experienţă.

„Şanse să câştige există pentru oricine, dar noi nu mergem cu ideea de a ocupa un loc neapărat, ci de a câştiga experienţă. E prima oară când vor ieşi la o competiţie atât de mare, e un campionat mondial al uneia din federaţiile mondiale şi vreau să câştige experienţă. Vor veni peste 6.000 de dansatori acolo, vin trupe care au participat de mult mai multe ori, care se simt ca acasă, care au titluri mondiale la activ şi vin să şi le apere”, a precizat Cosma.

Singura sportivă din judeţul Tulcea care s-a calificat în Liga A a campionatului este Riana Stamm, în vârstă de 16 ani, din oraşul Tulcea.

„Dansul mi-a deschis calea spre arta exprimării, mă ajută să exteriorizez ce simt, gândesc şi creez şi mă detaşează de lumea realităţii. Când dansez mă simt liberă şi focusată numai pe muzică şi pe mesajul ei, transpus în paşi de dans. E adevărat însă că dansul necesită şi multe sacrificii, pentru că nu e atât de simplu cum pare din exterior, motiv pentru care concursurile sunt principalele impulsuri pentru a evolua”, a declarat Riana Stamm.

Sursa: agerpres.ro

Distribuie informația
Alte știri