O nouă prelevare de organe la Oradea. Trei oameni vor primi șansa la o viață nouă după ce familia unui tânăr de 31 de ani, aflat în moarte cerebrală, a acceptat donarea

La vârsta de 31 de ani, când viața abia începe să își decanteze înțelesurile, moartea nu poate însemna decât ceva absurd și nedrept. Și totuși, noaptea trecută, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, familia tânărului aflat în moarte cerebrală a decis că suferința se poate preschimba în speranță, iar moartea, în viață. Așa că a fost de acord să doneze organele acestuia și să salveze viețile altor semeni aflați în cumpănă.

Mulţumim şi ne înclinăm cu respect în faţa familiei donatorului pentru gestul plin de generozitate şi umanitate.
Profesionalismul şi dedicarea echipei ATI şi de coordonare transplant a spitalului bihorean – Dr. Tudorel Sabău, Dr. Ştefan Pataki, Dr. Silviu Turcus, Dr. Carmen Pantiş – au făcut posibil ca azi să putem spune din nou DA pentru VIAŢĂ! Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni (Dr. Guenadiy Vatachki, as. Cezar Ioniţă, Dr. Darina Barzan) şi Institutului de Urologie şi Transplant Renal (Dr. Dan Enache, Dr. Andrei Tomuta, Dr. Bogdan Tichil, Dr. Ghenti Zolti). Un adevărat lanţ al vieții, care începe de la donator și care are ca punct terminus primitorul, au precizat cei de la Agentia Nationala de Transplant.


Astfel, trei oameni vor primi șansa la o viață nouă. Transplantul de ficat va fi realizat la Insitutul Clinic Fundeni, iar cele de rinichi la ICUTR Cluj. Respect şi recunoştinţă tuturor echipelor medicale, precum şi conducerilor acestor unităţi sanitare pentru implicarea şi susţinerea programului naţional de transplant.


Distribuie informația
Alte știri