O nouă prelevare de organe la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor

O nouă prelevare de organe a avut loc, luni, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, a treia de la începutul anului, a anunțat, luni seară, Agenţia Naţională de Transplant

La Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Bihor s-a realizat, în cursul acestei zile, o nouă intervenție de prelevare organe și țesuturi (cornee), fiind cea de-a treia de la începutul acestui an în cadrul acestei unități sanitare.

Dr. Carmen Pantiș – coordonator regional: “Generozitatea familiei donatorului şi efortul colectiv al echipei ATI şi de coordonare a spitalului bihorean, formată din Dr. Pataki Ștefan, Dr. Tudorel Sabâu, As. Petru Cotrău, As. Aurelia Cheregi, au făcut posibil ca azi să spunem din nou #DA pentru VIAŢĂ! Pentru intervențiile de prelevare, la Oradea au fost prezente echipele chirurgicale ale Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca, condusă de Dr. Dan Pop – pentru rinichi și Institutului Clinic Fundeni , condusă de Dr. Guenadiy Vatachki – pentru ficat, dar din motive medicale organul nu a fost eligibil pentru transplantare . Prelevarea țesuturilor (cornee) a fost realizată de Dr. Laura Preoteasa din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

Astfel, echipele de profesioniști de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj își vor folosi întreaga lor pricepere și măiestrie pentru a aduce bucuria în viața a doi pacienți care aveau nevoie de un transplant renal. Transplantul renal este una din minunile medicinei moderne pentru tratamentul bolilor renale cronice, care oferă o calitate a vieții mai bună, o mai multă independență și un mod de viață apropiat de cel până la îmbolnăvire. Corneea va fi transplantată în cadrul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

Mulţumim încă o data cu profund respect şi recunoştinţă familiei donatorului.”

Distribuie informația
Alte știri