O nouă promoţie a Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ”Avram Iancu”, din Oradea

Cei aproape 280 de absolvenţi ai Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” au fost avansaţi vineri la primul grad profesional şi au depus jurământul de credinţă faţă de ţară într-un cadru festiv organizat în Piaţa Unirii din Oradea.

Şeful promoţiei noiembrie 2018 – septembrie 2019 este orădeanul Cosmin Raţ, cu media 9,79. A fost urmat de Cosmin Raţ, Sergiu Gireadă, Alina Dinică, Camelia Lup şi Ancuţa Mone.

Absolvenţii au fost repartizaţi în ordinea mediilor în cadrul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, la frontiera externă a României şi în cadrul structurilor Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), ca debutanţi, pentru o perioadă de şase luni. Astfel la IGPR au fost repartizaţi 15 agenţi, la ITPF Giurgiu 32, la Iaşi 19, la Oradea unul (şeful de promoţie), la Sighetu Marmaţiei 40, la Timişoara 100, la Garda de coastă 50 şi la IGI 19 absolvenţi.

La eveniment au participat adjunctul inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, chestor-principal de poliţie Bogdan-Mihail Ivănescu, prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihaiu, preşedintele Biroului Executiv Central al Corpului Naţional al Poliţiştilor, Petre Stancu, precum şi oficialităţi locale şi judeţene. La festivitate au mai fost prezenţi şefi şi comandanţi ai structurilor MAI şi MApN din Garnizoana Oradea, delegaţii din R. Moldova, Ungaria, Serbia, înalte feţe bisericeşti şi, nu în ultimul rând, părinţii, rudele şi prietenii absolvenţilor, sosiţi din toate colţurile ţării.

Foto: agerpres.ro

Distribuie informația
Alte știri