O nouă rută către Europa: Oradea-Eindhoven din această toamnă

Compania aeriană Ryanair își continuă expansiunea de pe Aeroportul Oradea. Începând din această toamnă va fi introdusă cursa Oradea-Eindhoven, cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână. Noua rută spre Olanda se adaugă celor trei deja anunțate: Barcelona, Milano și Londra. Denis Barabas, sales&marketing executive al Ryanair România, susține că această companie aeriană își dorește să devină un veritabil Amazon al zborurilor aeriene. Spre Eindhoven se va pleca începând cu 31 octombrie, însă nu se știe încă prețul exact al biletului. Cert este că Ryanair le propune orădenilor zboruri de la 9,90 euro dacă se fac rezervări până la miezul nopții de joi, 9 martie. Statistic, Ryanair susține că cele patru rute vor aduce peste 120.000 de clienți și vor susține 120 de locuri de muncă pentru Aeroportul Internațional Oradea.

Noile rute din vara 2017 către Barcelona și Milano atrag rezervări în avans, susținute de tarife reduse. Barabas explică această situație ca fiind o consecință a trecerii Ryanair pe costuri mai mici pentru carburant și a dezvoltării programului Always Getting Better.

10 milioane de lei credit
Președintele Consiliului Județean, Pasztor Sandor, a anunțat că instituția pe care o conduce are în vedere contractarea unui credit de 10 milioane de lei pentru dezvoltarea pe mai departe a Aeroportului Oradea. De asemenea, participarea Consiliului Județean Bihor la evenimentele de tip târguri de turism la Milano, respectiv Londra, reprezintă oportunități pentru atragerea turiștilor, inclusiv pentru potențialii clienți ai acestor rute aeriene.
Un eveniment deosebit va fi organizat pe 29 martie, la ora 10:00, pentru prima cursă ce aterizează pe Aeroportul Oradea de la Barcelona. Gheorghe Pasc, directorul general al Aeroportului Oradea, susține că introducerea noilor rute de zbor a dus și la creșterea locurilor de muncă cu un număr suplimentar de 21 de posturi, situație cerută de dezvoltarea terminalului, precum și a creșterii traficului de zboruri.

Alte știri