O nouă școală se va construi în Oradea. Va avea 50 de clase, dulapuri pe marginea holurilor și bazin de înot

O școală nouă se va construi în zona străzii Tompa Mihály din cartierul Nufărul. Valoarea investiției este de peste 76 de milioane de lei (fără TVA). Aceasta va dispune de aproximativ 50 de săli de curs pentru învățământul primar și gimnazial. 

„Avem anumite probleme cu învățământul primar și gimnazial din zona Nufărul – Cantemir, având în vedere dezvoltările din ultimii ani. Sunt multe clase care, de multe ori, nu pot funcționa în clădirile școlilor și funcționează în clădirile altor instituții, sau elevii sunt obligați să învețe în două schimburi, ceea ce nu este normal. Am identificat un teren de aproximativ 10.000 de mp în zona străzii Tompa Mihály. O parte este în proprietatea municipiului Oradea, o parte este proprietate privată. Terenul a fost identificat în urmă cu aproximativ 3 ani, a fost declarat interesul public pentru el și urmează să fie expropriat. Se va construi o școală cu 50 de clase, 22-23 de clase pentru învățământul primar, iar restul pentru învățământul gimnazial. Cred că la finalizarea investiției problema sălilor de curs și problema școlilor din cartierele Nufărul, Cantemir și Grigorescu va fi rezolvată. Tot în zonă, va fi construită cel puțin o creșă prin programul Companiei Naționale de Investiții”, a punctat primarul Florin Birta.

Consilierii locali au votat aprobarea studiului de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici, respectiv coridorul de expropriere pentru noua investiție.

În ce privește proiectul unității de învățământ, sunt propuse 2 corpuri de clădire destinate sălilor de clasă și activităților administrative și un al treilea corp destinat atât activităților sportive, cât și festivităților din cadrul învățământului.

Între corpurile de clădire propuse se va crea o formă comunicare la nivel de legătură, prin pasarele terane și supraterane, pentru a facilita fluxul de circulație.

Terenurile de sport exterioare vor flanca corpurile de clădire deja propuse, ajutând la o mai bună comunicare între clădirile cu funcțiuni pedagogice. Se propune continuarea unei alei pietonale în incinta terenului, pentru a păstra legătura cu Parcul Adona.

Suprafața desfășurată propusă este de 9.859,00 mp și va cuprinde

– 50 de clase – 54 mp ( 9 x 6m ) 25/29 elevi

– sală de mese

– laboratoare de informatică, fizică, biologie și cabinet de limbi străine

– holuri cu dulapuri pe margine

– spații administrative (sală profesorală, lift persoane cu dizabilități, oficiu profesori, grup sanitar)

 – sală de sport, vestiare, bazin de înot

 -terenuri de sport (handbal/fotbal, baschet, pistă de alergare).

Spațiul destinat parcărilor auto este de 1.900 mp, iar suprafața terenului amenajat este de 9.000 mp. Valoarea investiției este de 76 de milioane de lei.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri