O nouă stațiune de interes turistic național, atestată în Bihor

foto:primarianucet.ro

Guvernul a aprobat, vineri, în şedinţă, o Hotărâre pentru aprobarea atestării unor localităţi sau părţi din localităţi ca staţiuni turistice de interes naţional şi local, precum şi modificarea şi completarea HG nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice

Prin acest act normativ, se aprobă atestarea ca staţiune turistică de interes naţional a Zonei turistice Vârtop-Nucet, judeţul Bihor.

Zona turistică Vârtop-Nucet, județul Bihor

Zona turistică Nucet – Vârtop este situată în sud-estul judeţului Bihor, la limita cu judeţul Alba, în partea de vest a României, la poalele Munţilor Bihor, pe Valea Băiţei, pe Drumul Naţional DN 75, care face legătura spre est cu judeţul Alba, iar spre vest cu DN 76, respectiv Oradea-Deva, la o distanță de 12 km faţă de oraşul Ştei, la 92 km faţă de Oradea şi la 63 km faţă de Câmpeni (judeţul Alba).

Nucetul este un oraş relativ nou pe harta ţării, atestat documentar la 2 februarie 1956. Denumirea oraşului este strâns legată de faptul că această localitate este mărginită de o plantaţie de nuci de unde şi denumirea de Nucet.

Potențialul natural al zonei turistice Nucet-Vârtop este oferit de natura morfologică, prin contrastul peisajului impus de alcătuirea litologică, structura geologică și modelarea geomorfologică în timp, de natura climatică, favorabilă în sezonul rece, prin practicarea sporturilor de iarnă, iar în celelalte anotimpuri, prin aero-terapie și drumeții la obiectivele turistice; de natură fitogeografică, prin elementele montane ale etajului subalpin forestier.

Zona turistică Nucet-Vârtop se afla parțial în Parcul Natural Apuseni, unde se găsesc numeroase obiective turistice recunoscute la nivel național

Distribuie informația
Alte știri