O nouă tentativă de înşelătorie sub forma unui concurs, prin intermediul reţelelor de socializare

O nouă tentativă de înşelătorie, sub forma unui concurs, se propagă în aceste zile prin intermediul reţelelor de socializare, în urma căreia utilizatorii sunt anunţaţi că pot câştiga un „iPhone X Max”, avertizează Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, atacatorii au inserat de la sine o serie de comentarii care par a fi preluate de pe Facebook, însă în realitate acestea sunt de fapt codate în sursa paginii web.

„În funcţie de dispozitiv, setările acestuia şi furnizorul de internet este afişată o pagină de confirmare a „şansei de câştigare a unui dispozitiv mobil iPhone X Max’. Ulterior, utilizatorul este transferat către altă pagină, unde are trei şanse de a nimeri premiul din nouă variante existente. Desigur, mereu ultima cutie aleasă este şi cea câştigătoare. Nimeni nu rămâne ‘nepremiat’. Tot pentru a oferi legitimitate iniţiativei, atacatorii au inserat de la sine o serie de comentarii care par a fi preluate de pe Facebook. În realitate, acestea sunt de fapt codate în sursa paginii web”, menţionează CERT-RO, potrivit stiri.tvr.ro.

Experţii subliniază că, după alegerea celei de-a treia cutii, victima este informată că a „câştigat un dispozitiv iPhone X Max care este rezervat 5 minute’. „Ulterior, acestuia i se solicită să urmeze „3 paşi simpli’, realizând o serie de redirecţionări către pagini similare, care solicită trimiterea unui SMS cu suprataxă la numărul afişat, în schimbul unor servicii, filme, muzică sau jocuri. Desigur, abonarea la asemenea servicii nu are nicio legătură cu falsul concurs”, se arată în informarea CERT-RO.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri