O nouă tragedie ce aminteşte de nenorocirea care s-a petrecut luna trecută la Crevedia

Foto: ISU Vrancea

A fost activat planul roșu de intervenție joi dimineață, în Vrancea, după ce o magistrală de gaze a explodat în apropierea localității Călimănești, într-o zonă nelocuită.

Patru oameni au murit, iar alți cinci au fost răniți. Aceștia erau muncitori care făceau lucrări la autostrada Moldovei, cu cinci utilaje. Răniții au ajuns la spital.

10 oameni lucrau pe șantier în acel moment. Se pare că unul dintre ei a lovit magistrala de gaze cu un utilaj și atunci s-a produs explozia, urmată de incendiu. Un singur muncitor a scăpat teafăr.

Cei cinci răniți au mers după explozie spre Drumul Național 2, de unde au fost luați de șoferii din trafic și duși la spitalul din Adjud. 2 dintre ei au fost transportați cu elicoptere SMURD la spitale din Capitală.

Vorbim de un bărbat de 61 de ani cu arsuri pe 65% din corp, care va fi dus la spitalul Bagdasar Arseni. Celălalt, în vârstă de 53 de ani, va ajunge la Floreasca cu arsuri pe 40% din corp.

Pompierii au intervenit cu efective mărite. 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială pentru victime multiple, 4 ambulanțe SMURD, dar și mașini ale pompierilor voluntari din zonă.

În acest moment, incendiul este sub control, gazul este oprit, iar pompierii încearcă să răcească utilajele cuprinse de flăcări. Alimentarea cu gaze NU va fi întreruptă în Focşani, Adjud şi Odobeşti, a anunțat compania de gaze din zonă.

Sursa: stirileprotv.ro

Distribuie informația
Alte știri