O nouă veste proastă pentru britanici după Brexit. Vor plăti taxă ca să intre în UE

Britanicii vor fi nevoiți să plătească taxa de 7 euro pentru a intra în statele din Uniunea Europeană, începând din acest an. UE a decis să impună această taxă, dar nu era clar dacă se va aplica și cetățenilor din Marea Britanie. Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a confirmat, marți, că toți călătorii britanici vor trebui să plătească o taxă de viză de 7 euro, conform City AM.

Așa numitul Sistem european de informaţii şi autorizaţii de călătorie (ETIAS) permite cetățenilor din 61 de țări din afara țărilor UE să viziteze spațiul Schengen cu preautorizare de călătorie, mai degrabă decât cu o viză completă.

Astfel, Comisia Europeană a confirmat că, de la sfârșitul anului 2022, Regatul Unit va face parte din ETIAS, ceea ce înseamnă că britanicii vor trebui să-și preînregistreze detaliile înainte de orice călătorie și să plătească taxa de 7 euro.

În momentul în care această preautorizare este aprobată, britanicii vor avea voie să stea în statul respectiv până la 90 de zile.

Taxa va fi aplicată tuturor cetățenilor care nu sunt din UE, asta înseamnă că va fi plătită inclusiv de americani, australieni sau canadieni, conform EuroNews.

Noua regulă nu va schimba lucrurile în mod fundamental, pentru că oamenii vor avea în continuare dreptul să petreacă cele 90 de zile în UE, doar că procesul nu va mai fi complet lipsit de administrare.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri