O nouă victorie pentru roboticientii din Oradea! Echipa de la liceul Don Orione, pe podium

De regulă weekendul vine ca o pauză după o săptămână lungă de muncă. Dar pentru cei pasionați cu adevărat, nu există weekend. Acest lucru l-au demonstrat din nou cei de la Robotics Club Oradea, în acest weekend petrecut la București unde au concurat contra peste 600 de participanților din 17 țări la Concursul Robochallenge București!

Deși drumul până la capitală este în sine o sarcină obositoare, pentru echipa orădeană nu a fost o piedică în a-și prezenta cunoștințele cu succes, aducând acasă nu unul ci chiar două premii!

Echipa formată din 5 elevi de clasa a 10-a de la liceul Don Orione, a fost îndrumată de Daniel Anton, student masterand la Advanced Mechatronic Systems și mentor la Robotics Club Oradea. Elevii Cuciula Ilie, Trifan Darius, Moldovan Dușe Robert, Șorian Alex și Țicărat Raul sub îndrumarea mentorului au programat un robot umanoid din dotarea clubului de robotică pentru a efectua o serie de probe precum urcatul scărilor, alergarea pe un traseu cu obstacole și inclusiv lupta cu un alt robot în stil sumo.

Echipa a reușit să obțină locul 1 la proba Humanoid Sumo, urmată de locul 2 Polonia și locul 3 Mexic, iar la proba de Humanoid Robot au luat locul 2 la egalitate cu Mexic, locul 1 fiind luat de polonezi iar locul 3 din nou Mexic.

Toate aceste succese, precum și premiul de acum o lună, de la Olimpiada de Robotică din Corea de Sud au fost posibile mulțumită muncii depuse în cadrul Clubului de Robotică Oradea, un proiect derulat de Facultatea I.M.T – Departamentul de Mecatronică, Universitatea din Oradea cu suportul și finanțarea din partea companiei Celestica.

„Sperăm să aducem tot mai multe premii și să punem Oradea pe hartă ca fiind un jucător important în domeniul roboticii mondiale. Studenții și elevii care azi performează la concursurile tehnice, sunt următorii lideri în noua revoluție industrială, industria 4.0.” afirmă, drd. ing. Flaviu Birouaș, mentor al cercului Robotics Club Oradea.

Distribuie informația
Alte știri