O nouă zonă rezidențială, cu 1.300 de apartamente, s-ar putea construi în Oradea

SC Diocasa Concept SRL a solicitat aviz arhitect-șef pentru Plan Urbanistic Zonal (PUZ) de restructurare a unei foste zone industriale în vederea dezvoltării unor funcțiuni mixte și construirea unui ansamblu de locuințe colective și dotări conform Planului Urbanistic General (PUG). Întregul teren este situat în UTR RiM (restructurarea zonelor cu caracter industrial).

Ansamblul propus va cuprinde 11 corpuri de clădire, din care 9 în regim de înălțime S+P+5E+ER cu destinația locuințe colective, o clădire cu regim de înălțime S+P+5E+R cu destinația apart-hotel și un corp de clădire cu regim de înălțime P+E pentru dotări de cartier (grădiniță/creșă). Corpul de clădire prevăzut va fi amplasat pe o parcelă distinctă cu o suprafață de 2.517 mp.

Sunt prevăzute 1307 apartamente și amenajarea a 1459 locuri de parcare, din care 1.105 subterane și 354 la sol.

Terenul se află în zona străzii Calea Clujului, în spatele stației de carburanți OMV și se întinde pe o suprafață de 44.642 mp. Accesul principal la ansamblul rezidențial va fi asigurat pe un drum public cu profil de 18 metri prevăzut prin PUG.

„Comisia a avizat favorabil ultima variantă propusă, după ce, anterior au fost respinse mai multe variante din cauza faptului că nu era suficient de coerentă soluția de dezvoltare a drumurilor publice necesare funcționării ansamblului”, a punctat viceprimarul Marcel Dragoș.

Distribuie informația
Alte știri