O orădeancă, în echipa de comentarii live ale Europeanului de Șah pentru juniori

În perioada 4 -15 septembrie se desfășoara la Mamaia Campionatul European de Șah pentru juniori, una dintre cele mai mari competiții sportive găzduite de țara noastră în acest an. Participă 928 de copii din 46 de federații europene, la grupele de vârsta 8-10-12-14-16 și 18 ani, separat fete și băieți.

Concursul este de un nivel valoric foarte ridicat, pe parcursul a 9 runde se vor întrece numeroși juniori de mare perspectivă de pe continent.

Printre aceștia se află 13 maeștri internaționali, 61 de meștri FIDE și 21 de maestre FIDE.

„Avem nu mai puțin de 170 de reprezentanți ai României la toate categoriile de vârstă. Le dorim mult succes tuturor și fie ca cei mai buni să câștige”, a declarat la deschiderea evenimentului Vlad Ardelean, președintele Federației Române de Șah.  

Rundele se desfășoară zilnic, cu excepția zilei libere de duminică, 10 septembrie, în cadrul sălii de festivități Dorna situată în bd. Mamaia, din stațiunea Mamaia.

Europenele beneficiază de o transmisie LIVE zilnică (de aproximativ 4 ore) pe Facebook, Youtube și Twitch, dar și de un studio dedicat atât comentariilor în timp real cât și interviurilor de la finalul partidelor.

Gazde sunt orădeanca WFM Maria-Eugenia Ursente și FM Călin Gheorghiu. Aceștia selectează în fiecare zi, cele mai importante partide din fiecare grupă de vârstă ale fiecărei runde, oferind informații prețioase cu privire la modul de desfășurare ale acestora. De altfel, în premieră, un turneul desfășurat în țara noastră poate fi urmărit mult mai ușor de către iubitori ai șahului de pe întregul continent, comentariile live fiind în limba engleză.

Foto: facebook/ frsah

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri