O pensiune din Bihor a fost lovită de trăsnet. Vijelia a produs și alte pagube

În dimineața zilei de joi, 01 iulie a.c., în urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, pompierii militari bihoreni au intervenit pentru evacuarea apei din mai multe gospodării situate în localitatea Ghighișeni, pentru stingerea unui incendiu produs la o pensiune din Șișterea, respectiv pentru degajarea a doi copaci, în municipiul Oradea.

Primul apel care sesiza producerea unui eveniment generat de fenomenele menționate, a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, în jurul orei 03.25, apelanta precizând faptul că acoperișul unei pensiuni din localitatea Șișterea, comuna Cetariu, ardea violent, după ce fusese lovit de trăsnet.

Pentru gestionarea evenimentului, au fost mobilizate cu operativitate echipajele de pompieri militari din cadrul Gărzii Sălard cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu ambulanța de tip B2 a subunității și două echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, din care unul de stingere și unul de prim ajutor calificat, care, sosite la adresa indicată, au constatat că incendiul se manifesta violent la nivelul întregului acoperiș al unei clădiri cu etaj.

Pompierii militari au acționat cu autospeciala de lucru la înălțime și cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, realizând concomitent dispozitive de stingere a focarelor, de căutare-salvare a eventualelor victime și de protecție a altui corp de clădire din cadrul pensiunii, aflat în imediata proximitate.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 04.25, forțele de intervenție reușind să salveze bunuri de o valoare semnificativă, împiedicând propagarea flăcărilor la etajul și parterul clădirii din lemn, respectiv la clădirea învecinată. A ars acoperișul construcției, pe o suprafață de circa 200 de metri pătrați.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Începând de la ora 04.10, până la ora 08.00, echipajele de pompieri militari din cadrul Stației Ștei au acționat în sprijinul populației din localitatea Ghighișeni, comuna Rieni, evacuând apa acumulată în urma ploilor abundente în nouă beciuri.

Tot în cursul acestei dimineți, pompierii Detașamentului 2 Oradea au intervenit pe strada Nicolae Jiga din municipiu, unde, cu ajutorul autospecialei de lucru la înălțime și a accesoriilor din dotare, au degajat un arbore căzut pe acoperișul unei locuințe, iar echipajele Detașamentului 1 de Pompieri Oradea au înlăturat un copac doborât de vântul puternic pe un autoturism parcat pe strada Nicolae Bolcaş din localitate.

Distribuie informația
Alte știri