O persoană a murit, iar alte 7 au fost salvate de salvamontiști. Un apel a fost primit în Bihor

foto: ilustrativ

În ultimele 24 de ore, salvamontiștii români au salvat 7 persoane în intervenții de urgență pe munte, inclusiv în Bihor. O persoană, însă, a murit.

Dintre persoanele salvate de salvamontiști pe munte, o persoană a fost transportată la spital cu ambulanța și alta cu elicopterul SMURD.


„În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 6 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, astfel: 1 apel pentru Salvamont Vâlcea, 1 apel pentru Salvamont Cluj, 1 apel pentru Salvamont Gorj, 1 apel pentru Salvamont Râșnov, 1 apel pentru Salvamont Hunedoara, 1 apel pentru Salvamont Bihor.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 7  persoane. Dintre acestea o persoană a fost predată Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital și o persoană a fost predată  elicopterului SMURD pentru a fi transportată la spital. Din păcate a fost și un caz preluat de către Serviciul IML.

S-au primit și 15 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice  din zona montană. Vă dorim o zi frumoasă pe cărări de munte!”, a transmis Salvamont România.

Distribuie informația
Alte știri