O picătură de cer cu Stabat Mater de Pergolesi și cu studenții Facultății de Artă

Finalul Festivalului de Muzică Barocă al Facultății de Artă orădene a umplut literalmente Biserica Sfântul Nicolae din Oradea. Corul și orchestra de coarde a facultății au interpetat Sabat Mater de Giovanni Battista Pergolesi, sub bagheta dirijorului clujean Vladimir Agachi. Dirijorul corului – Carmen Rus. Soliste au fost Maria Duțu și Ancuța Pop-Măslina. Ansamblul a profitat de întăriri din partea filarmonicii orădene.

În cadrul oferit de catedrala greco-catolică, studenții, soliștii și dirijorul au creat pentru aproape o oră o oază de liniște și de reculegere emoțională și spirituală. Sublimarea sentimentelor tragice cu mijloacele perioadei baroce, bucuria de a face muzică, de a oferi muzică transmisă de studenți a acoperit toate imperfecțiunile. În ciuda pandemiei, biserica a fost aproape plină, iar distanța impusă nu a mai putut fi respectată. Nimeni nu a regretat o clipă că a și-a petrecut sala în catedrală alături de tinerii muzicieni, deși cunoșteau lucrarea de pe înregistrări cu soliști și ansambluri celebre.

Concertul a încheiat prima ediție a Festivalului de Muzică Barocă, organizat în ultima săptămână de Departamentul de Muzică al Facultății de Arte Oradea, coordonat de conf. Univ. dr. Oana Spătar și lect. Univ. dr. Ariadna Zenaida Mircescu, în colaborare cu Academia de Muzică Gherghe Dima din Cluj-Napoca.

Daniela Stoica 

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri