O serie de monumente emblematice, pot fi admirate în expoziția „Oradea în machete”

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în parteneriat cu echipa „Proterra – Modelism & Arhitectura”, invită publicul, începînd cu data de 24 decembrie 2021, la o expoziție ce cuprinde machetele mai multor clădiri reprezentative pentru istoria și arhitectura orașului de pe malul Crișului Repede. Expoziția avînd titlul Oradea în machete a avut vernisajulla ora 12.00 și va putea fi vizitată în cadrul secției Muzeul Orașului Oradea din Cetatea Oradea, Piața Emanuil Gojdu, nr. 39-41, Corp B, etajul I. Ea va rămâne deschisă până la finalul lunii martie a anului 2022.

Astfel, publicul vizitator are ocazia să admire, în miniatură, o serie de monumente emblematice precum Primăria, Palatul de Justiție, Complexul Baroc, Teatrul de Stat, Bazarul sau Sinagoga Sion.

Membrii grupul „Proterra – Modelism & Arhitectura” sunt specializați în construcția dioramelor şi a machetelor feroviare. Cele din cadrul expoziției au fost realizate preponderent din lemn, carton, plastic, PVC etc. la scara de H0 – 1 : 87.

Vizitatorii expoziției vor avea posibilitatea de a observa și înțelege mai ușor monumentalitatea acestor clădiri, precum și valențele lor estetice, funcționale etc.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri