O stradă nouă se va construi într-o zonă importantă din Oradea

foto / captura google

Consilierii orădeni au avut pe masă în ședința de joi prelungirea străzii Simion Bărnuțiu între b-dul Decebal și strada Oneștilor în contextul în care pe terenurile aferente fostelor întreprinderi Sinteza și Înfrățirea, în urma desființării acestora, în baza planurilor de urbanism, s-au înființat ansambluri de clădiri comerciale, rezidențiale și de servicii, urmând ca acestea să se extindă în viitor.

În prezent, strada Simion Bărnuțiu din municipiul Oradea se întinde de la strada Primăriei până la strada Shakespeare, iar prin PUZ aprobat în baza HCL nr. 525/2015 s-a stabilit prelungirea străzii Simion Bărnuțiu până la strada Oneștilor. Momentan tronsonul dintre strada Oneștilor și Ștefan Octavian Iosif, spre Kaufland, este asfaltat, iar în continuare spre strada Shakespeare este neamenajat, înfundat, neîngrijit și insalubru.

Prin proiectul de hotărâre s-a propus prelungirea străzii Simion Bărnuțiu între B-dul Decebal și strada Oneștilor, modernizarea și reamenajarea zonei, în vederea reducerii distanțelor și fluidizarea circulației, îmbunătățirea accesului la noul cartier rezidențial și în zona comercială alăturată.

„Cu siguranță acea stradă, după ce va fi modernizată și continuată în zonele în care momentan nu există, va asigura fluidizarea circulației în zonă”, a declarat viceprimarul Birta.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri