O tânără adoptată în anii 90 în SUA își caută părinții din Bihor

Prin intermediul paginii de Facebook ”Copiii niciodată uitați ai României” o tânără, adoptată în 1990 din România și care locuiește in Montana, Statele Unite își caută rădăcinile în Bihor!

Numele pe care l-am avut la naștere a fost DEAK MARIANA. M-am născut în Arad, în data de 8 septembrie 1989. Pe mama o chema DEAK IULIANA, iar pe tata DEAK KAROLY-VILMOS. Amândoi locuiau în comuna CHERECHIU, din județul BIHOR.

La vârsta de 9 luni, fetița fost adoptată din Leagănul de Copii din Arad și a ajuns în America, câteva luni mai târziu. Potrivit mesajului postat pe Facebook, tnăra susține ca mai are și alți frați și surori, dintre care unul a fost în orfelinat.

Mi-am dorit întotdeauna să-mi cunosc familia biologică și acum mi-am făcut curaj să vă cer ajutorul. Vă rog să-mi distribuiți mesajul și să mă ajutați să-mi găsesc întreaga familie, îi roagă tânăra pe cei care pot să o ajute.

Sunt puține informații legate de adopțiile din anii 90. Oficiul Român de Adopții, a realizat în 2007 o documentare minimală pe baza unor solicitări către instanțe, aflând că între 1990 și 1997 au fost înregistrate 10.496 de adopții naționale și 16.041 internaționale. Alte surse spun că numărul copiiilor români daţi spre adopţie în anii `90 ar fi mult, mult mai mare. România anilor `90 a fost o adevărată piaţă de copii şi multe dintre adopţii s-au făcut fără a fi înregistrate în documentele oficiale.

Alte știri