O tânără de 21 de ani, rănită grav după ce a fost implicată într-un accident cu ATV-ul în zona pârtiei de schi Vârtop-Arieşeni

foto: Salvamont Alba

Salvamont Alba a intervenit în cursul amiezii zilei de duminică 12.02.2023 la un accident de ATV pe raza pârtiei de schi Vârtop-Arieșeni, unde au fost solicitati pentru acordarea primului ajutor unei victime de sex feminin, 21 ani, care a suferit un politraumatism cu plagă frontală, traumatism de coloana vertebrală și de bazin și multiple escoriații. În urma apelului la 112 a fost solicitat și un elicopter SMURD de la Baza Aeromedicală Arad pentru evacuarea de urgență a victimei către UPU-SMURD Oradea.

Pe această cale Salvamont Alba atrage din nou atenția pe această cale asupra portului căștii de protecție atât pe pârtiile de schi, cât și pe vehiculele de deplasare pe zăpadă(snowmobile) și teren accidentat(ATV), întrucât pot genera accidente cu urmări majore asupra sănătății cetățenilor.

Totodată vă informăm că acest sfârșit de săptămână a fost unul bogat în intervenții ale echipelor Salvamont la nivel național, in județul Alba fiind consemnate deja peste 11 intervenții.

Distribuie informația
Alte știri