O tânără din Oradea va reprezenta România la un concurs internațional de limba latină

Octavia Ana Blaga, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea, s-a calificat în faza finală a competiției internaționale Certamen Ovidianum Sulmonense. Asta după ce a terminat pe primul loc barajul național. Concursul a avut loc la Botoșani, în perioada 2-5 mai. A reunit în bănci 22 de elevi de la cele mai bune școli din țară care au avut de comentat și tradus din latină un fragment dintr-o poezie din volumul „Tristele”, scris de Ovidiu în timpul exilului său la Tomis. Comisia de evaluatori a fost formată din profesori universitari.

Octavia Ana Blaga va reprezenta România la Sulmona, orașul în care s-a născut poetul Publiu Ovidius Naso, competiția adresandu-se elevilor din clasele a X-a și a XI-a din întreaga lume.

„A venit la noi la școală în clasa a X-a. A studiat în Belgia și s-a acomodat bine. Până în acest moment este singurul nostru olimpic internațional”, a declarat, pentru Crișana, directoarea Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Livia Muntean. Profesoara ei de latină, Corina Iacob, spune că rezultatul a venit în urma unei munci asidue, de 2-3 ani, de traducere din opera lui Ovidiu.

Foto: facebook

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri