O tanara inventatoare din Oradea a reprezentat Romania la aniversarea a trei decenii de la înființarea programelor europene Erasmus

Orădeanca Simona Bișboacă, inventatoare a unor produse alimentare inovative a fost invitată la Bruxelles, alături de alți 32 de Erasmus alumni europeni. Cu totii au beneficiat de stagii de pregătire Erasmus si au dovedit prin rezultatele muncii lor că au fructificat experiența oferită de mobilitatea acestui program.

Simona Bișboacă produce de ceva vreme un antioxidant foarte puternic — invenție brevetată și medaliată — descoperit ca parte a cercetării demarate în timpul unei burse Erasmus în Italia, în anul 2001. De asemenea, urmează, după câțiva ani de cercetări, să scoată pe piață o marmeladă crudă (fără fierbere, fără conservanți, fără pasteurizare), care a primit medalia de aur la Salonul International de Inventii in Agricultura si Industrie Alimentara „Agroarca” din Croatia.

Programele europene în educație, formare și tineret există de 20 de ani și în România. Din anul 1998, de la un număr de la 1.250 de studenți cu burse Erasmus s-a ajuns în 2017 la peste 237.400 de beneficiari ai programelor Erasmus.

Alte știri