O tanara oradeanca prezenta la “Standpoint”, proiectul românesc ce a fost expus la London Fashion Week si acum la Bucuresti

Institutul Cultural Român prezintă, între 20 și 28 mai, la Romanian Design Week, expoziția cu care tara noastra a participat la ediția de anul acesta a London Fashion Week .

Intitulată “ Standpoint ”, inițiativa reunește creațiile designerilor Smaranda Almășan, Emese Bakó, Sabina Pop, Ancuța Sarca si oradeanca, Andreea Castrase, într-un proiect conceput de Romanian Design Week. Designul expoziției, deschisă vizitatorilor din Londra între 17-21 februarie, îi aparține arhitectului Attila Kim.

“Standpoint” încorporează, prin paleta diversă de texturi și materiale, reflecții privitoare la influența trecutului asupra practicilor creative contemporane, introspecții personale, precum și câteva dintre sursele de inspirație oferite de o lume globalizată. Limbajul internațional al modei devine astfel o modalitate de comunicare a experienței unice a fiecărui designer, influențată atât de trecut, cât și de specificul cultural local și de universul creativ personal”.

Intre expozanti e si tanara oradeanca, Andreea Castrase, de 25 de ani, absolventa a Facultatii de arte decorative şi design, Specializarea–Modă/design vestimentar, Cluj-Napoca.

De-a lungul scurtei sale cariere în industria modei, Andreea a fost distinsă cu premii importante printre care Best Young Designer award la Elle Style Awards şi Best Young Designer la premiile Beau Monde, ambele în 2015. Creatoarea din Oradea a câştigat experiență lucrând pentru Ann Demeulemeester şi H&M, dezvoltând o estetică ce poate fi definită ca atemporală şi austeră, capabilă însă să genereze emoţie.

Distribuie informația
Alte știri