O tornadă a făcut ravagii în Cehia. Frontul atmosferic periculos se îndreaptă spre România. Video

O furtună neobişnuit de violentă a lovit sud-estul Cehiei joi seara, provocând zeci de răniţi şi distrugeri de amploare în zona oraşelor Breclav şi Hodonin. Potrivit meteorologilor, rafalele tornadei au atins o viteză a vântului de nivelul F3-F4.

Rafale puternice de vânt, grindină de mărimea unei mingi de golf şi vânt cu viteza unui uragan au doborât numeroşi copaci şi au provocat pagube importante la clădiri şi maşini, potrivit televiziunii publice.

Numai la spitalul Hodonin au fost tratate aproximativ 200 de persoane rănite şi, potrivit unor surse spitaliceşti, au existat şi decese, a transmis postul public de radio.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=QVApWBwNR-U&feature=emb_logo

Ministrul de interne Jan Hamacek a descris situaţia ca fiind “foarte gravă” şi a declarat că au fost trimise toate echipele de urgenţă disponibile, inclusiv echipe de salvare cu câini pentru a localiza eventualele persoane prinse între dărâmături.

Florinela Georgescu, director executiv al ANM, a declarat că frontul atmosferic vinovat de fenomentul extrem se îndreaptă spre România. „Trebuie să înțelegem contextul în care se întâmplă ceea ce vedem acum – a fost foarte cald și în Europa Centrală, așa cum este acum la noi. Tot așa, multă umezeală și acolo, pentru că au fost și episoade cu ploaie premergătoare episodului de caniculă.

Sursa: agerpres.ro/ rtv.net

Distribuie informația
Alte știri