O veche moară din Valea lui Mihai a devenit centru cultural multifuncțional. Foto

Ministrul Dezvoltării, Cseske Atilla a participat sâmbătă, 17 septembrie, la inaugurarea centrului cultural multifuncțional din Valea lui Mihai, cu sală de spectacole, de expoziţii, bibliotecă cu sală de lectură, vestiare pentru actori, deservind toate organizaţiile culturale şi sportive din zonă.

Finanțarea necesară pentru a transforma Moara Gizella în centru cultural multifuncțional, în valoare de 4,7 milioane de lei a fost asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Clădirea veche, de 130 de ani, ajunsese o ruină. Moara Gizella a fost construită la jumătatea secolului al XIX-lea şi a stat nefolosită de mai bine de trei decenii. Ultima dată a găzduit o turnătorie.

Foto: captura digi24.ro

Am predat astăzi, în folosința comunității locale așezământul cultural reabilitat și modernizat din orașul Valea lui Mihai. Ministerul Dezvoltării a asigurat finanțarea necesară pentru aceste lucrări, dar și pentru dotarea noului centru cultural, care va înlocui un cămin cultural realizat în urmă cu mai bine de 80 de ani, cu dotări multimedia, videoproiector, mixer audio, ecran de proiecție, orgă de lumini, proiectoare de lumini, amplificator, boxe și microfoane. Vechea moară a fost prevăzută cu funcțiuni precum sală de spectacole, săli de expoziție, bibliotecă cu sală de lectură, vestiare pentru actori, garderobă pentru public și casă de bilete, a fost postarea pe facebook a ministrului Cseke.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri