O zonă verde de agrement și sport va fi amenajată și în cartierul Nicolae Grigorescu din Oradea

Regenerarea urbană este unul dintre principalele obiective ale administrației publice orădene care dorește adaptarea spațiilor existente și transformarea lor în parcuri sau zone unde oamenii își pot petrece timpul liber. O astfel de zonă verde de agrement și sport va fi amenajată și în cartierul Nicolae Grigorescu, la intersecția str. Jurcsak Tibor cu Corneliu Zdrehuș, pe un teren de 6.540 de mp, care a fost inclus inclus în proiectul public Oradea – Oraș Verde 2020- 2030.

Astăzi, consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici rezultați și coridorul de expropriere, aferent acestor lucrări de utilitate publică de interes local, în prezent terenul aflându-se în proprietatea unor persoane fizice.

„Vom intra în perioada următoare în negocieri cu proprietarii acelor terenuri pentru a le cumpăra. Important de adăugat este faptul că pe acele terenuri nu se află nicio construcție, dacă nu vom reuși să ne înțelegem din punct de vedere al prețului, atunci vom folosi procedura de expropriere pentru realizarea parcului’’, a precizat primarul Florin Birta.

Noul parc va avea alei pietonale acoperite cu asfalt bituminos colorat în masă și o pistă de alergat cu tartan de culoare portocalie. De asemenea, acesta va dispune de un loc de joacă dotat cu echipamente interactive de joacă (ansamblu cu tobogane, leagăne duble cu și fără protecție, echipament pentru cățărare, complex de joacă cu apă și tobogane) și acoperit cu tartan și nisip.

Terenul de sport propus este de mini-baschet (streetball), parțial împrejmuit, acoperit cu tartan și dotat cu panouri de baschet. Pe altă suprafață de 36 mp, finisată cu tartan, se vor amplasa două mese de tenis de masă.

În parc vor fi amplasate bănci cu spătar și mese, coșuri de gunoi, suporturi pentru biciclete și o cișmea stradală. Sistemul de iluminat public va fi prevăzut cu aparate echipate cu componente de comunicație ce permit programarea acestora pentru funcționarea pe diferite nivele de putere și pe intervale orare. De asemenea va fi implementat un sistem de monitorizare și control centralizat, unele corpuri fiind dotate cu camere de luat vedere 360o.

Pe suprafața studiată se vor planta 84 arbori foioși și rășinoși, cca. 250 de arbuști  și 1496 plante perene și ierburi de diverse varietati. Peluzele din trifoi Nanissimo (3250 mp) vor fi udate prin sistem de irigație prin aspersiune,iar mixurile de plante prin picurare. În vederea reducerii consumului de apă de la rețea, a fost prevăzut un puț forat care să deservească atât sistemul de irigație al parcului, cât și alimentarea complexului de joacă cu apă. 

Termenul de execuție a lucrărilor, care au o valoare de 6.191.922, 14lei fără TVA, este de 7 luni.

Distribuie informația
Alte știri