Oamenii străzii din Oradea pot fi cazaţi la Adăpostul de Noapte

Având în vedere temperaturile scăzute prognozate pentru perioada următoare, Direcția de Asistență Socială Oradea roagă orădenii să anunţe zonele în care se adăpostesc oameni ai străzii. Se poate suna la numărul de telefon al Dispeceratului Poliţiei Locale: 0259-969, în intervalul orar 10.00 – 22.00, care are disponibilă o mașină pentru ridicarea acestor persoane, sau la numărul de telefon non-stop 0359/466.666 al Adăpostului de Noapte.

Adăpostul de Noapte este situat pe str. J. Gutenberg nr. 8 și are o capacitate de cazare de 71 de locuri, care la nevoie pot fi suplimentate. 

Direcția de Asistență Socială Oradea oferă cazare în cele 2 corpuri de clădire si cele 9 containere din incinta adăpostului, dotate cu dușuri cu apă caldă şi grupuri sanitare, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi.

De asemenea, persoanele cazate aici primesc, la nevoie, haine, un ceai cald şi, nu în ultimul rând, cazare și sprijin pentru depăşirea acestei perioade dificile din viaţa lor.

În Centrul Comunitar Gutenberg, situat la aceeaşi adresă, str. J. Gutenberg nr. 8, peste zi, oamenii străzii beneficiază de consiliere psihologică, suport în găsirea unui loc de muncă, sprijin pentru obţinerea actelor de identitate şi stare civilă și, nu în ultimul rând, se pot bucura de vizionarea de programe TV.

Distribuie informația
Alte știri