Oana Lianu, invitat special al emisiunii lui Mircea Dinescu „Poezie şi delicateţuri”, în duminica Paştelui

Mircea Dinescu pregăteşte, pentru duminica Paştelui, o serie de live-uri la Prima TV, cu invitaţi speciali, muzică şi tradiţii.

Sub numele „Poezie şi delicateţuri”, la Portul Cultural Cetate, el îi va avea invitaţi pe folcloristul Grigore Leşe, jurnalistul Radu Banciu şi conf. univ orădean, Oana Lianu, supanumită prinţesa naiului”.

Oana Lianu deţine un repertoriu extrem de vast, abordând diverse genuri – jazz-café, café concert, folclor, muzică clasică, muzică uşoară, evergreen, muzică contemporană, colinde, romanţe. Cel mai mare compozitor român contemporan, Tudor Jarda, profesor la Academia de Muzică George Dima din Cluj-Napoca, a afirmat: „Naiul Oanei vibrează atingând culmile perfecţiunii.” Pentru vocea ei, Oana Lianu a fost deseori numită „privighetoare”, iar pentru talentul de instrumentist a primit supranumele de „prinţesa naiului”.

Transmisiunile în direct „Poezie şi delicateţuri” vor începe de la ora 10.30, iar telespectatorii vor urmări pregătirile şi preambulul transmisiei de la ora 13.00.

La malul Dunării, Mircea Dinescu va invita telespectatorii să i se alăture într-o poveste a gusturilor şi a vechilor reţete boiereşti.

Mielul la proţap, umplut cu mirodenii, gătit în stilul Evului Mediu, va fi felul principal pe care poetul îl va servi oaspeţilor săi. Vor fi gătite şi scoici cu orez şi legume şi nu vor lipsi vinurile din soiurile autohtone.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri