Obiceiuri și tradiții din Sri Lanka și Tunisia într-un târg multicultural marca AIESEC Oradea

Asociația AIESEC Oradea a organizat sambata evenimentul Global Village, un târg multicultural suținut cu ajutorul unor tineri voluntari internaționali și al elevilor orădeni dornici să facă parte din proiect. Evenimentul a avut loc sub cupola Era Park și s-a adresat oricărui orădean ieșit la cumpărături care s-a oprit la standurile AIESEC, dar mai cu seamă tinerilor interesați de o experiență interculturală.

Orădenii au avut ocazia să deguste gratuit mâncarea puțin picantă și tradițională din Sri Lanka și Tunisia. Cei interesați au descoperit cele două țări și mândriile acestora prin intermediul unor fotografii sau cărți poștale ilustrate pe care voluntarii internaționali le-au descris fiecăruia în limba engleză. Standurile au avut fiecare obiecte specifice; de la bancnote, bijuterii, la covoare de mici dimensiuni sau pălării tradiționale.

„Scopul este să promovăm multiculturalitatea. Încercăm să creăm și să implementăm prin genul acesta de eveniment mentalitatea globală pentru tinerii orădeni”, a precizat președintele AIESEC Oradea, Andrada Belenyesi.

După ce au făcut cunoștință cu cele două țări, orădenii au avut ocazia să urmărească două momente artistice de dans specifice locurilor.

Text și fotografie: Beatrice Bungo

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri