Obiecte și documente din patrimoniul arhivelor naționale și locale, expuse în Templul Francmasoneriei din Oradea

Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor, în parteneriat cu Arhivele Naţionale ale României, expune în cadrul expoziţiei permanente din Templul Francmasoneriei obiecte şi documente din patrimoniul arhivelor naţionale şi locale. Evenimentul va avea loc joi, 25 noiembrie, de la ora 16:00, la Templul Francmasoneriei, pe Calea Armatei Române nr. 4, în prezenţa directorului de la Arhivele Naţionale ale României, dr. Cristian Aniţa şi a viceprimarului Arina Moş.

Expoziţia prezintă în original cele două steaguri ale Marii Loji Naţionale din România din 1923 şi documente de corespondenţă din perioada 1876 – 1900 ale Lojii Regelui Sfântul Ladislau, care nu au mai fost prezentate publicului şi cercetate până în prezent. Documentele fac parte din patrimoniul Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale Bihor, acestea fiind supuse unui amplu proces de restaurare pentru a putea fi expuse.

Expoziţia va fi deschisă publicului până în 30 septembrie 2022. Preţul biletului de intrare este de 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru copii şi grupuri mai mari de 10 persoane. Programul de vizitare este de marţi până duminică, între orele 10-18.

Alte știri