Oferta de locuri de munca generoasa in Bihor. Salariile nu sunt insa pe masura

1.200 de locuri de munca sunt disponibile in Bihor. Peste 10 la suta sunt pentru absolventii de studii superioare. Cele mai multe le sunt dedicate inginerilor de diferite specializari dar si cadrelor medicale.

Lista publicată de AJOFM Bihor conţine 506 pozitii pentru absolvenţi de studii medii sau şcoală profesională. Firmele cauta personal pentru paza, pentru HoReCa, industrie usoara si comert.

Oferta e generoasa si pentru necalificaţi.  Sunt disponibile 374 de locuri de muncă, mare parte dintre ele în hoteluri şi restaurante, unde este nevoie de ajutoare de bucătari şi ospătari, femei de serviciu ori lucrători în bucătărie. Se caută de asemenea manipulanţi de marfă. Informatii suplimentare se pot obtine de la sediul AJOFM Bihor din Oradea.

Slujbe exista, dar salariul chiar daca a crescut in ultimul an, Bihorul e in plutonul codaselor. E adevarat ca nu stam atat de rau ca si Covasna, unde in 2016 salariul mediu brut a fost de numai 1.909 lei, iar pentru 2018 se estimeaza unul de 2.118 lei. Asta inseamna mai puţin decât ar urma să primească încă din 2017 salariaţii din judeţul Bistriţa Năsăud, al treilea în topul celor mai prost plătiţi salariţi. Judeţele Neamţ ( 2.002 lei), Bistriţa Nasăud ( 2.015 lei), Bihor ( 2.048 lei), Vâlcea ( 2.066 lei), Maramureş ( 2.077 lei) şi Caraş-Severin (2.081 lei), completează  plutonul judeţelor cu cele mai mici venituri.

 

Alte știri